Dutch Dog Rehabilitation Centre

Guusje

Posted 3 jaar agoRoemeense kruising

Leeftijd: 3
Gender: Man
Afmeting: Medium

Over Guusje

Guus is een vrolijke middenmaat reu van 3 jaar oud en ongeveer 50 cm hoog. We hebben Guus uitgebreid geanalyseerd en we kunnen concluderen dat Guus een lief, maar wat onzeker mannetje is. Hij hecht zich snel aan ‘zijn’ mensen (sterker nog: hij adoreert ze), maar de rest van de wereld vindt hij soms best spannend. Door een grote mond op te zetten heeft Guus geleerd om ‘enge’ dingen op afstand te houden. Naast zijn grote mond, is Guus vooral een enorme knuffelkont. Hij is gek op aandacht, komt graag bij je zitten en geniet enorm van zijn dagelijkse wandelingen. Het is een enthousiast en vrolijk mannetje, dat je overlaadt met liefde.

Hij is aan ons afgestaan omdat hij in huis uitviel naar het bezoek en naar de (grote) kinderen van de eigenaren. Ook buiten vertoonde hij dit gedrag naar passerende fietsers, kinderen of andere voorbijgangers. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat hij nog nooit echt gebeten heeft; hij dreigde alleen (hard blaffen en grommen). Helaas waren de eigenaren niet in staat om dit gedrag bij hem om te buigen. Bij ons in de opvang zien we een hele andere Guus. Hij is gek op de honden van onze roedel en hij pakt makkelijk dingen op. Bezoek vindt hij (als hij de enige hond in huis is) soms nog wel spannend, maar zolang hij weet dat hij in zijn mand moet blijven en het bezoek hem met rust laat, is er niet veel meer aan de hand.

Voor Guus zoeken we een eigenaar die hem duidelijk leiding en kaders geeft. Hij laat zich namelijk heel goed bijsturen en hij functioneert prima als hij niet zelf hoeft bedenken hoe hij moet handelen. Wij plaatsen hem nog niet bij kinderen, omdat hij in dat contact nog wisselend onzeker is. Tijdens wandelingen loopt hij wel probleemloos tussen kinderen door en hij laat zich onder begeleiding ook netjes aaien, maar binnenshuis vindt hij het nog spannend. Daarnaast geven wij een voorkeur aan een huishouden waar al een of meerdere stabiele honden aanwezig zijn. Hier in onze roedel speelt Guus graag en hij kijkt het goede gedrag bij andere honden af. We merken ook dat hij daardoor een stuk zelfverzekerder is dan wanneer hij alleen is.

Wat betreft zijn vachtverzorging: Guus moet ongeveer één keer per week geborsteld worden om klitten te voorkomen. Hij verhaart niet veel en afhankelijk van de voorkeur van zijn eigenaar moet hij ongeveer twee keer per jaar getrimd/geschoren worden.

Guus kan:
Alleen thuis blijven
Netjes aan de riem wandelen
Loslopen
Aan de fiets meelopen

Met de auto mee

Goed met andere honden omgaan

Guus is: 
Gecastreerd, gechipt en geënt

Zindelijk

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Heeft vachtverzorging nodig
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Heeft veel uitdaging nodig
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden