Dutch Dog Rehabilitation Centre

Layla

Posted 3 jaar agoLeonberger

Leeftijd: 6
Gender: Vrouw
Afmeting: Groot

Over Layla

Layla is een Leonbergerdame van 6 jaar oud. Ze komt oorspronkelijk uit Polen. Daar is ze samen met haar broer in het asiel beland, nadat hun eigenaar naar het buitenland vertrok. Sinds de dood van haar broer (eind 2020), wachtte Layla daar eenzaam op een nieuwe eigenaar. Gelukkig leek ze die gevonden te hebben en mocht ze naar Nederland komen. Helaas matchte ze hier niet met haar nieuwe adoptiegezin en zo is ze bij ons terecht gekomen.

Layla is voor een Leonberger niet zo groot, maar met 37 kg en een schofthoogte van ongeveer 65 cm, is ze zeker geen kleine hond te noemen. Hoewel ze aan de maat is, is ze zeker niet lomp te noemen. Binnen beweegt ze voorzichtig door het huis en ook buiten loopt ze je niet zomaar omver.

Qua karakter is het een echte Leonberger: vriendelijk, rustig, stabiel en vrij gemoedelijk met een redelijk zacht karakter. Voor haar baas gaat Layla door het vuur, maar vreemden moeten eerst worden goedgekeurd door de baas. Ze is waaks, zonder daarin door te slaan. Na een simpele ‘het is goed’, stopt ze met waken. Ze waarschuwt en handhaaft echter wel als een vreemde zonder toestemming of zonder dat de baas thuis is het huis wil betreden.

Layla is binnen erg rustig en kan ook zonder problemen alleen thuisblijven. Ze vindt het wel heerlijk om buiten haar energie kwijt te kunnen en ze heeft dan verrassend veel energie.. Een huis met een tuin is dan ook een must. Ze loopt zowel aangelijnd als los netjes met je mee (ook aan de fiets). Naar andere honden is ze wat terughoudend. Ze heeft echt even tijd nodig om de kat uit de boom te kijken en ze is daarin ook wat onzeker. Als ze hierin goed begeleid wordt door haar baas, ontdooit ze en wil ze graag met andere honden spelen. Het is echter wel belangrijk dat ze hierin niet gepusht wordt, want als ze zich in het nauw gedreven voelt, kan ze flink waarschuwen.

Bij haar eerste adoptieadres liet Layla claimgedrag naar haar baas en uitvalgedrag naar de honden zien. Hier doet ze dat helemaal niet, maar om dit vast te houden, plaatsen wij Layla alleen bij een ervaren eigenaar die kennis heeft van hondentaal en die haar duidelijk aangeeft wat er van haar verlangd wordt. Dit hoeft overigens niet met een strenge of strakke hand aangegeven te worden, want Layla is een enorm zachtaardig type.

Ben je benieuwd of onze lieve beer jouw ideale huisgenoot is? Vul dan het contactformulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Karakteristieken:

 • Zindelijk
 • Waaks
 • Heeft vachtverzorging nodig
 • Gesteriliseerd / gecastreerd
 • Heeft veel uitdaging nodig
 • Kent de basiscommando's
 • Kan alleen thuis blijven
 • Kan mee in de auto
 • Kan loslopen

Compatibel met:

 • Honden
 • Kinderen