Dutch Dog Rehabilitation Centre

Leon

Posted 1 jaar agoViszla

Leeftijd: 5
Gender: Man
Afmeting: Medium

Over Leon

Aan de ervaren Vizsla liefhebber presenteren wij: Leon!

Historie
Leon is als pup bij een jong koppel terecht gekomen. Zij hebben ontzettend veel met hem getraind en veel tijd en energie in hem geïnvesteerd. Helaas heeft Leon een paar dingen meegemaakt waardoor hij onzekerheid ontwikkelde: zijn staart is door een andere hond dusdanig beschadigd, dat hij geamputeerd moest worden. Hij is vergifigd geweest en moest opgenomen worden in de dierenkliniek. Daarna is hij bij zijn eigenaren niet meer zichzelf geworden. Alleen thuisblijven bleek voor hem een crime: hij beet zijn eigen poten kapot en hij mist 5 tanden omdat hij deze op zijn bench heeft stukgebeten.

Karakter
Een Vizslakenner zal veel eigenschappen van Leon herkennen: hij is actief, goed trainbaar, gevoelig, heeft een enorm karakter en heel veel humor, hij is gek op aandacht (op zijn voorwaarden) en hij kan wat onhandig zijn. Hij knuffelt graag en is het liefst altijd bij je in de buurt. Toch zoeken wij niet voor niets een ervaren hondeneigenaar voor Leon. Ondanks het feit dat hij niet meer angstig is, is Leon wel snel overprikkeld en hij kan zichzelf niet altijd goed reguleren. Dit vraagt om duidelijke sturing en kaders van zijn baas, zodat Leon het heft niet zelf in handen hoeft te nemen en snapt wat er van hem verlangd wordt.

Uiterlijk en gezondheid
Zoals je kunt zien, mist Leon een stuk staart. Daarnaast mist hij vijf tanden (waaronder 1 hoektand) en een stuk van zijn rechteroor, maar daar heeft hij geen last van. Hij is gevoelig voor rund en kip (daar krijgt hij bultjes van), maar hij doet het prima op brokken die geen kip en rund bevatten. Leon is gecastreerd, geënt en gechipt en verkeert verder in goede gezondheid. Hij heeft een ijzersterke conditie en is graag actief bezig.

Vaardigheden
Leon heeft diverse cursussen succesvol doorlopen: puppycursus, gehoorzaamheidscursus, mantrailing en canicross. Hij heeft een prima recall en kan zowel los als vast mee aan de fiets. Hij gaat graag mee met de auto, kan alleen thuisblijven en is zindelijk. Hij is ontzettend sportief en zwemt en apporteert graag.

Match
Ondanks zijn specifieke aanpak, zijn wij ervan overtuigd dat je een superhond aan Leon hebt. Wij zoeken iemand die ervaring heeft met honden, die de hondentaal goed snapt en die bereid is om de tijd te nemen om Leons gebruiksaanwijzing te leren lezen. Hoewel Leon is opgegroeid met kinderen, plaatsen we hem vanwege zijn beschermdrang niet bij (jonge) kinderen.

Op onze social media (Facebook en Instagram @dutchdogrehabcentre) vind je meer beeldmateriaal van Leon. Ben je enthousiast geworden en wil je meer over Leon te weten komen? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Heeft veel uitdaging nodig
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden