Dutch Dog Rehabilitation Centre

Lowie

Posted 7 maanden agoAustralian Sheperd

Leeftijd: 3
Gender: Man
Afmeting: Medium

Over Lowie

Maak kennis met Lowie!

Historie
Lowie is een beetje een pechvogel. In zijn korte leven heeft al twee gezinnen ‘versleten’. In het eerste gezin waar hij als pup kwam, heeft hij een hap/bijtincident gehad met een kindje en hij is naar aanleiding daarvan in het asiel beland. Vervolgens is hij door een ander echtpaar geadopteerd. Dat ging een tijd goed, tot zij een baby kregen en Lowie naar de baby begon te grommen.

Karakter 
Lowie is een zacht ei met een ruw randje; hij is ontzettend gek op zijn baas (en bekende mensen), loyaal en hij is sportief aangelegd. Hij komt graag liggen of knuffelen en hij vindt het fantastisch om samen te spelen. Ook met honden binnen onze roedel gaat hij erg goed samen. Toch zijn we al een tijdje voor hem op zoek naar een perfecte match.

Tijdens het wandelen heeft Lowie moeite met directe confrontaties met vreemde honden. Hij gaat geen gevechten aan, maar hij komt dreigend op honden af en hij durft te sneppen als ze geen tegengas geven. Daarom loopt hij als hij losloopt met een muilkorf om en bij voorkeur in gebieden waar hij niet teveel andere honden tegenkomt. Aangelijnd kan hij uit onzekerheid/opwinding uitvalgedrag naar andere honden vertonen, maar dat kan bijgestuurd worden. Onbekend mannelijk bezoek vindt hij soms spannend (hij is waaks) en als hij te direct benaderd wordt kan hij uit angst happen, maar als het contact niet geforceerd wordt ontdooit hij vrij snel en dan komt hij aandacht en knuffels halen. Kinderen vindt Lowie ook spannend en onvoorspelbaar, dus bij voorkeur gaat hij ze uit de weg.

Uiterlijk en gezondheid
Lowie is een echte showstopper met zijn prachtig getekende vacht en verschillend gekleurde ogen. Hij is gecastreerd, gechipt en geënt en in verkeert in goede gezondheid. Hij mist onder een tandje, maar daar heeft hij geen last van.

Vaardigheden
Lowie kent de basiscommando’s, kan mee aan de fiets, zwemt, is zindelijk, kan alleen thuisblijven en hij beheerst de basis van schapendrijven. Zijn recall is zonder afleiding goed, maar zodra hij afgeleid is, moet je je best doen om zijn aandacht te krijgen. Hij is leergierig en intelligent.

Match
Een ideale thuissituatie voor Lowie is een plek waar hij (op het erf) zijn baas mag helpen en waar bij voorkeur geen/weinig kleine kinderen over de vloer komen. Het liefst in een landelijk/rustig gebied, waar hij de ruimte heeft om zijn energie kwijt te kunnen. Hij kan bij andere honden geplaatst worden, mits deze honden goed hun grenzen aangeven. Lowie kruipt het liefst naast je op de bank (en hij kan kopjes geven!), dus als je een sportieve knuffel zoekt, dan kan Lowie jouw perfecte match zijn.

Voor meer beeldmateriaal van Lowie kun je onze social media kanalen (Facebook en Instagram @dutchdogrehabcentre) bezoeken.

Zie jij het zitten om het avontuur aan te gaan met deze beauty, of wil je meer informatie over hem ontvangen? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Heeft vachtverzorging nodig
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Heeft veel uitdaging nodig
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden