Dutch Dog Rehabilitation Centre

Lowie

Posted 2 maanden agoAustralian Sheperd

Leeftijd: 3
Gender: Man
Afmeting: Medium

Over Lowie

Aan de ervaren (werk)hondenkenner presenteren wij met veel plezier: Lowie.

Historie
Lowie is volgens zijn fokker en paspoort een raszuivere Bordercollie, maar wij zien ook best wat trekjes van een Australian Shepherd in hem terug. In het eerste gezin waar hij als pup kwam, heeft hij een hap/bijtincident gehad met een kindje en hij is naar aanleiding daarvan in het asiel beland. Vervolgens is hij door een ander echtpaar geadopteerd. Dat ging een tijd goed, tot zij een baby kregen en Lowie naar de baby begon te grommen.

Karakter 
Ondanks zijn prachtige looks is Lowie meer een werkhond dan een huishond. Voor de herder/drijverkenners is hij een perfecte match; hij is gek op zijn baas (en bekende mensen), loyaal, hij wil hard voor je werken en hij is sportief aangelegd. Hij komt graag liggen of knuffelen en hij vindt het fantastisch om samen te spelen. Ook met honden binnen onze roedel gaat hij erg goed samen. Toch is het niet voor niets dat we voor hem een eigenaar zoeken die ervaring heeft met collies/herderachtigen. Lowie is van nature vrij onzeker en heeft nooit goed geleerd om zijn impulsen goed onder controle te houden. Daardoor wil hij vreemde honden graag opdrijven en hij is daarin moeilijk bij te sturen. Hij gaat geen gevechten aan, maar hij komt dreigend op (onderdanige of jongen) honden af en hij durft ze te sneppen. Daarom loopt hij als hij losloopt met een muilkorf om. Aangelijnd kan hij uit onzekerheid/opwinding uitvalgedrag naar andere honden vertonen, maar dat gaat steeds beter. Onbekend mannelijk bezoek vindt hij in eerste instantie spannend (hij is waaks) en als hij te direct benaderd wordt kan hij bijten, maar als het contact niet geforceerd wordt ontdooit hij vrij snel en dan komt hij aandacht en knuffels halen.

Uiterlijk en gezondheid
Lowie is een echte showstopper met zijn prachtig getekende vacht en verschillend gekleurde ogen. Hij is gecastreerd, gechipt en geënt en in verkeert in goede gezondheid.

Vaardigheden
Lowie kent de basiscommando’s, kan mee aan de fiets en hij beheerst de basis van schapendrijven. Ondanks het feit dat hij pas net bezig is met zijn schapendrijfcursus, laat hij al wel veel aanleg zien. Zijn recall is zonder afleiding goed, maar zodra hij afgeleid is, moet je flink je best doen om zijn aandacht te krijgen. In het werken met de schapen gaat dit echter steeds beter, omdat hij dan meer context krijgt.

Match
Een ideale thuissituatie voor Lowie is een plek waar hij daadwerkelijk aan het werk wordt gezet. Denk hierbij aan schapendrijven/agility/flyball/etc. Daarnaast merken we dat hij het vooral goed doet in een leefsituatie waarin hij niet continu wordt blootgesteld aan een hoop prikkels (zoals midden in de stad het geval is). Hij kan bij andere honden geplaatst worden, mits deze honden niet te onzeker zijn.

Lowie wordt nu dagelijks getraind en we werken hard aan zijn verbeterpunten, maar hij heeft nog een weg te gaan. Zie jij het zitten om het avontuur aan te gaan met deze beauty? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Heeft vachtverzorging nodig
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Heeft veel uitdaging nodig
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden