Dutch Dog Rehabilitation Centre

Lowie

Posted 7 maanden agoAustralian Sheperd

Leeftijd: 5
Gender: Man
Afmeting: Medium

Over Lowie


Historie
Lowie is een border collie/ australian sheperd mix en in 2019 geboren in België. Zijn eerste familie heeft hem als pup bij een fokker gekocht, maar helaas bleek Lowie geen match met hun kindje te zijn. Ook in zijn tweede gezin gaf Lowie te kennen dat hij liever geen kinderen in huis heeft en sindsdien woont hij bij ons. 

Karakter
Hoewel hij er zelfverzekerd en stoer uitziet, is Lowie een man met een heel klein hartje. Hij is gek op ‘zijn mensen’: hier zijn dat zijn vaste verzorgers. Hij is erg gevoelig voor je gemoedstoestand. Ben je verdrietig, dan kun je direct op zijn knuffels rekenen. Denkt hij dat er ruzie dreigt tussen de huisgenoten, of wordt er te ruw gestoeid, dan werpt hij zich er letterlijk tussen. Hij ligt graag aan je voeten en gaat als het kan zelfs mee naar de badkamer.

Onbekend bezoek vindt hij in eerste instantie een beetje spannend, maar als ze hem even de tijd geven geven, dan komt hij al snel kennismaken. Hier kan hij af en toe een beetje lomp in zijn (hij probeert kopjes te geven). Buitenshuis heeft hij moeite met het passeren van vreemde honden. Op eigen terrein gaat het meestal prima (hoewel hij bij sommige honden probeert te drijven), maar buiten vindt hij de confrontatie aangaan erg spannend. Hij kan zich dan groot maken en uitvallen. Dit gedrag laat hij ook zien als er fietsers of paarden passeren, maar daarin is hij (als je duidelijke instructies geeft) goed te sturen.

Lowie waakt op eigen terrein en vertrouwt niet zomaar vreemden mensen op zijn erf. Als je er zelf bij bent en aangeeft dat het goed is, dan bindt hij in.

 

UIterlijk & Gezondheid
Met zijn half-blauwe oog en tricolor vacht, is Lowie een mooie verschijning. Hij mist onder één tandje, maar verder heeft hij geen gezondheidsafwijkingen. Lowie is gecastreerd, geënt en wordt regelmatig ontvlooid en ontwormd. Zijn vacht moet regelmatig geborsteld worden, omdat hij anders klitten krijgt. Hij heeft geen allergieën.

Vaardigheden
Lowie kan op commando zitten, liggen, pootjes geven en blijven. Zonder afleidingen (van andere honden of mensen) heeft hij een goede recall. Is er wel een vorm van afleiding, dan kan hij erg eigenwijs zijn. Lowie kan naast meelopen, ook mee aan de fiets. Hij heeft een aantal lessen schapendrijven gehad, maar hoewel hij kan drijven, vindt hij het alleen leuk als hij het op zijn eigen voorwaarden mag doen. We zijn recent gestart met agilitylessen en dat pakt hij erg goed op; hij is zelfverzekerd, snel en hij vindt het erg leuk om samen te trainen.

Match
Voor Lowie zoeken we een plek in het buitengebied waar hij zich of op eigen terrein kan vermaken, of waar hij in een redelijk hondluwe omgeving kan worden uitgelaten. Hij blijft hier ondanks de trainingen, erg gevoelig voor passerende honden en het zou fijn zijn als hij daar niet tijdens elke wandeling stress van hoeft te ervaren. We plaatsen Lowie niet bij (jonge) kinderen, of bij een gezin waar regelmatig kinderen over de vloer komen (tenzij hij apart gehouden kan worden). 

Als je interesse hebt in lowie, of meer informatie wil ontvangen, stuur ons dan een berichtje: info@dutchdogrc.nl.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Heeft vachtverzorging nodig
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden