Dutch Dog Rehabilitation Centre

Luna

Posted 2 jaar agoBulgaarse kruising

Leeftijd: 2
Gender: Vrouw
Afmeting: Medium

Over Luna

Word jij ook verliefd op onze introverte Luna?

Historie
Luna is in oktober 2019 geboren, regio Sofia Bulgarije. Samen met haar zusje is Luna in Nederland terecht gekomen. Omdat de stichting die Luna heeft geïmporteerd sloot, is ze bij haar vorige adoptanten gekomen. Het drukke gezinsleven paste echter niet bij haar rustige karakter en ondanks hun pogingen om Luna goed te begeleiden, raakte ze overprikkeld en onzeker.

Karakter
Wij typeren Luna als een lief, introvert hondje, die het heerlijk vindt om in het bos te lopen (waar ze haar neus volop laat werken) en heel graag enthousiast met andere honden speelt. Ze vindt het spannend als er (drukke) mensen in haar buurt komen die ze niet kent en ze neemt dan het liefst wat afstand. Ze is absoluut niet agressief en zal ook niet uit angst bijten of happen, maar ze vindt het niet prettig om geforceerd contact aan te moeten gaan. Krijgt ze de ruimte om op eigen intitatief contact te zoeken, dan is er niets aan de hand en dan komt ze bij bekenden graag knuffelen. We hebben haar hier aangeleerd dat ze rustig in haar mand kan gaan liggen als er bezoek komt.

Uiterlijk en gezondheid 
Met haar aandoenlijke vleermuisoortjes en roze neusje ziet Luna er ontzettend schattig uit. Je moet echter niet erg gehecht zijn aan haar witte vacht, want zodra ze de kans krijgt, ligt ze in de meest smerige sloten en watertjes… Ze heeft een schofthoogte van ongeveer 45 cm en ondanks dat ze iets te zwaar bij ons binnenkwam, verliest ze al netjes gewicht. Luna is gesterilliseerd, gechipt en geënt. Tijdens de sterilisatie heeft de dierenarts gezien dat ze een klein hartritmestoornisje heeft. Waarschijnlijk opgelopen in Bulgarije na een parvo-besmetting. Ze heeft hier geen medicatie voor nodig en ze lijkt er ook geen last van te hebben.

Vaardigheden
Luna loopt netjes mee aan de lijn, ze kan met de fiets mee en ze kan loslopen. Ze is zindelijk, kan prima alleen thuisblijven en beheerst de basiscommando’s. Ze is erg voergericht en kan daardoor makkelijk getraind worden. Luna rijdt zonder problemen mee met de auto.

Match
Voor Luna zoeken we iemand die haar introverte karakter snapt en die bij voorkeur al een andere hond in huis heeft. Luna houdt niet van het drukke stads-/ of gezinsleven, maar floreert in een rustige/landelijke omgeving waar ze lekker vaak naar buiten kan.   

Op onze social media-kanalen (Facebook en Instagram @dutchdogrehabcentre) kun je een beter beeld krijgen van Luna. Ben jij of ken jij de ideale match voor Luna? Stuur ons dan een berichtje: info@dutchdogrc.nl

 

 

 

 

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden