Dutch Dog Rehabilitation Centre

Malou

Posted 2 weken agoHerderkruising

Leeftijd: 2
Gender: Vrouw
Afmeting: Medium

Over Malou

Malou is een vrolijke, sociale spring-in-het-veld van twee jaar oud. Ze is als pup samen met haar moeder Nina en haar broertjes en zusjes gevonden naast een drukke weg in Roemenië en werd daarna liefdevol opgevangen in het plaatselijke asiel. Haar moeder en twee zusjes mochten vorig jaar al naar Nederland en België afreizen, maar Malou heeft samen met haar broertje Mickey langer geduld moeten hebben.

Malou is een herderkruising en we zien ook wat van een retriever in haar terug. Ze is ontzettend mens- en hondgericht; ze vindt alles en iedereen die ze tegenkomt leuk, ondanks het feit dat ze soms nieuwe dingen even spannend vindt. Tijdens haar verblijf bij haar pleeggezin heeft Malou (of Molly, zoals ze haar daar noemen) al heel wat geleerd: de commando’s zit, volg, hier en plaats hebben ze goed onder de knie. Autorijden vindt ze geen probleem en ze springt zonder moeite in de kofferbak. Alleen thuis zijn gaat heel erg goed; ze blaft zelden. Ze is hier wel altijd samen met haar broertje Mickey, dus in een nieuw gezin zal dit stapsgewijs opgepakt moeten worden. Malou is erg nieuwsgierig en wil graag overal bij zijn (ze noemen haar ook wel een stokstaartje). Loslopen gaat ook erg goed en ze houdt je daarbij goed in de gaten. Netjes aan de lijn lopen is ook geen probleem.

Rond haar eerste verjaardag is Malou gesterilliseerd. Ze is daarnaast volledig geënt, gechipt en ontwormd. Buiten het feit dat ze nog wat spier(massa) mist, is ze gezond en fit. Met een schofthoogte van ongeveer 50 cm valt ze in de categorie middelgrote honden. Wat belangrijk is om te vermelden is dat Malou een jonge, energieke hond is die behoefte heeft aan uitdaging. Ze vindt heerlijk om mee op avontuur te gaan (bos, terras, het maakt haar niet uit), om vervolgens lekker thuis in slaap te vallen. Met hele dagen alleen thuisblijven en drie keer een rondje van tien minuten lopen maak je haar niet gelukkig. Ze houdt ontzettend van aandacht (knuffelen, spelletjes doen, samen wandelen) en ze wil graag voor haar baasje werken. Malou is een hele zachtaardige hond die kan schrikken van een stevige (stem)correctie. Ze pakt dingen echter erg snel op en is goed te trainen met wat lekkers.

Malou komt het beste tot haar recht bij iemand/een koppel/gezin, die snappen dat ze nog wat dingen moet (af)leren en die het leuk vinden om haar een actief leven te bieden. Malou kan prima met kinderen en andere huisdieren geplaatst worden; het zou voor haar heel fijn zijn om ergens terecht te komen waar ze ook een ander hondenmaatje heeft.

Heb je interesse in Malou en wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl. Op onze instagram en Facebookpagina’s (@dutchdogrehabcentre) vind je meer beeldmateriaal van haar.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Heeft veel uitdaging nodig
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden
  • Katten
  • Kinderen

Locatie