Dutch Dog Rehabilitation Centre

Mickey

Posted 2 maanden agoHerderkruising

Leeftijd: 2
Gender: Man
Afmeting: Medium

Over Mickey

Mickey is een vrolijke, sociale jongen van twee jaar oud. Hij is als pup samen met zijn moeder Nina en zijn zusjes gevonden naast een drukke weg in Roemenië en werd daarna liefdevol opgevangen in het plaatselijke asiel. Nina en twee van zijn zusjes mochten vorig jaar al naar Nederland en België afreizen, maar Mickey heeft samen met zijn zusje Malou langer geduld moeten hebben.

Mickey is een herderkruising en we zien ook wat van een retriever in hem terug. Hij is ontzettend mens- en hondgericht; hij vindt alles en iedereen die hij tegenkomt leuk (vooral kinderen en kleine hondjes), ondanks het feit dat hij soms nieuwe dingen (of grote honden) even spannend vindt. Tijdens zijn verblijf bij zijn pleeggezin heeft Mickey al heel wat geleerd: de commando’s zit, volg, hier en plaats heeft hij goed onder de knie. Autorijden vindt hij geen probleem en hij springt – soms met een kleine aanmoediging- zo in de kofferbak. Alleen thuis zijn gaat heel erg goed; hij blaft zelden. Mickey is hier wel altijd samen met zijn zusje Malou, dus in een nieuw gezin zal dit stapsgewijs opgepakt moeten worden. Mickey houdt van zijn plekje in zijn mand en trekt zich soms terug in de hal als hij toe is aan zijn rust. Zowel aangelijnd als los lopen doet hij heel erg goed. Hij houdt je over het algemeen erg goed in de gaten, maar het kan zijn dat hij nog heeel even met een andere hond wil spelen voordat hij doorloopt. In huis is Mickey erg rustig, zolang hij maar wel een lekkere wandeling heeft kunnen maken. Mickey leert super snel en wordt dan ook graag beloond met trainingskoekjes of een lekkere knuffel.

Rond zijn eerste verjaardag is Mickey gecastreerd. Hij is daarnaast volledig geënt, gechipt en ontwormd. Buiten het feit dat hij nog wat spieren en massa mist, is hij gezond en fit. Met een schofthoogte van ongeveer 53 cm valt hij in de categorie middelgrote honden. Wat belangrijk is om te vermelden is dat Mickey een jonge, energieke hond is die behoefte heeft aan uitdaging. Hij vindt heerlijk om mee op avontuur te gaan (bos, terras, het maakt hem niet uit), om vervolgens lekker thuis in slaap te vallen. Met hele dagen alleen thuisblijven en drie keer een rondje van tien minuten lopen maak je hem (en jouw schoenen of de afstandsbediening) niet gelukkig. Mickey houdt ontzettend van aandacht (knuffelen, spelletjes doen, samen wandelen) en hij wil graag voor zijn baasje werken. Mickey is een hele zachtaardige hond die kan schrikken van een stevige (stem)correctie, dus met een zachte aanpak kom je het verst bij hem.

Mickey komt het beste tot zijn recht bij iemand/een koppel/gezin, die snappen dat hij nog wat dingen moet (af)leren en die het leuk vinden om hem een actief leven te bieden. Mickey kan prima met kinderen en andere huisdieren geplaatst worden, maar dat is geen must.

Heb je interesse in Mickey en wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl. Op onze instagram en Facebookpagina’s (@dutchdogrehabcentre) vind je meer beeldmateriaal van haar.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden
  • Katten
  • Kinderen