Dutch Dog Rehabilitation Centre

Nina

Posted 5 maanden agoDuitse herder

Leeftijd: 5
Gender: Vrouw
Afmeting: Medium

Over Nina

Wil je een super zachtaardige en vrolijke knuffelkont? Dan is Nina de ideale match voor jou!

Historie
Via onze partnerstichting SOS Streetdogs Romania is Nina bij ons terecht gekomen. Nina is in 2021 met haar vier pups zwervend in Roemenië aan de kant van de weg gevonden. Ze is daar door een lokale shelter opgevangen en hoewel ze daar met alle macht hebben geprobeerd om goed voor Nina en haar pups te zorgen, was dit met ruim 200 andere honden een lastige klus. Nina kon alle prikkels in de shelter niet goed verwerken en miste de interactie met mensen, waardoor ze steeds minder ging eten. Onze contactpersoon van SOS wist dat er in Roemenië weinig toekomst voor een hond als Nina is en heeft onze hulp ingeschakeld.

Karakter 
Nina is erg zorgzaam aangelegd. Ze is sociaal naar mens en dier, speelt erg graag met andere honden en ze komt ze graag ‘vlooien’/verzorgen. Naar mensen is Nina mogelijk nog liever; ze is erg onderdanig/conflictvermijdend en kruipt het liefst op schoot om je te knuffelen. Ook voor kinderen is ze heel erg lief en ze laat zich graag aaien. Buiten loopt ze graag achter haar neus aan en ze duikt het liefst in elke plas water die ze tegenkomt. Ze is niet overdreven waaks, maar ze kan af en toe aanslaan als ze iets hoort. Ze laat zich goed bijsturen en is snel onder de indruk van een correctie.

Uiterlijk en gezondheid
Voor een Duitse Herder is Nina aan de kleine kant (schofthoofte ongeveer 50 cm). Het is dan ook goed mogelijk dat ze niet 100% raszuiver is. Haar oren zijn wat afgerond (komt waarschijnlijk door aantasting van vliegen toen ze nog op straat zwierf), maar daar heeft ze geen last van. Nina is gesteriliseerd, gechipt en geënt. Tijdens een röntgenologisch onderzoek is helaas gebleken dat Nina slijtage in haar rug en heupen heeft. Met goed management (beweging, voer en medicatie) is ze echter pijnvrij en kan ze prima een actief leven leiden. Ze vertoont nu ook geen pijnklachten.

Vaardigheden
Nina is zindelijk, kan alleen thuisblijven (hier wel met andere honden) en ze sloopt niet. Nina kan netjes aan de lijn lopen, maar daarin moet ze af en toe wat extra begeleid worden (ze kan wat gefocust zijn op haar neus). Ze loopt mee aan de fiets en loslopen kan ze ook. We zijn bezig om haar de basisprincipes van detectiewerk aan te leren en om haar basiscommando’s uit te breiden. Nina gaat ontzettend graag mee in de auto en je kunt haar rustig mee op bezoek/naar het terras, etc. meenemen. Ze vertoont geen gedragsproblemen, maar ze kan bij het alleen thuisblijven soms even heel kort protesteren door te piepen.

Match
Voor Nina zoeken we adoptanten die echt op zoek zijn naar een fijne gezinshond. Hoewel ze op het eerste gezicht misschien wat stoer uitziet, is ze erg aanhankelijk en heeft ze weinig werkdrift. Dit uit zich ook in haar bewegingsbehoefte; Nina is een gemiddeld actieve hond en hoewel ze graag mee gaat lopen of fietsen, hoeft ze geen uren per dag te bewegen. Ze waardeert een hondenmaatje ontzettend, maar ze kan ook als enige hond geplaatst worden, zolang ze maar genoeg aandacht krijgt.

Voor meer beeldmateriaal van Nina kun je onze social media kanalen (Facebook en Instagram @dutchdogrehabcentre) bezoeken.

Zie jij het zitten om het avontuur aan te gaan met deze lieverd, of wil je meer informatie over haar ontvangen? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Heeft vachtverzorging nodig
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden
  • Kinderen