Dutch Dog Rehabilitation Centre

Nina

Posted 1 jaar agoDuitse herder

Leeftijd: 5
Gender: Vrouw
Afmeting: Medium

Over Nina

Wil je een super zachtaardige en vrolijke knuffelkont? Dan is Nina de ideale match voor jou!

Historie
Via onze partnerstichting SOS Streetdogs Romania is Nina bij ons terecht gekomen. Nina is in 2021 met haar vier pups zwervend in Roemenië aan de kant van de weg gevonden. Ze is daar door een lokale shelter opgevangen en hoewel ze daar met alle macht hebben geprobeerd om goed voor Nina en haar pups te zorgen, was dit met ruim 200 andere honden een lastige klus. Nina kon alle prikkels in de shelter niet goed verwerken en miste de interactie met mensen, waardoor ze steeds minder ging eten. Onze contactpersoon van SOS wist dat er in Roemenië weinig toekomst voor een hond als Nina is en heeft onze hulp ingeschakeld.

Karakter 
Nina is erg zorgzaam aangelegd. Ze is sociaal naar mens en dier, speelt erg graag met andere honden en ze komt ze graag ‘vlooien’/verzorgen. Ze kan buiten in haar benadering naar andere honden een beetje lomp/enthousiast zijn, maar daar is het ook een herder voor ;). Ze laat zich wel goed kalmeren.  Naar mensen is Nina mogelijk nog liever; ze is erg onderdanig/conflictvermijdend en kruipt het liefst op schoot om je te knuffelen. Ook voor kinderen is ze heel erg lief en ze laat zich graag aaien. Buiten loopt ze graag achter haar neus aan en ze duikt het liefst in elke plas water die ze tegenkomt. Ze is niet overdreven waaks, maar ze kan af en toe aanslaan als ze iets hoort. Ze laat zich goed bijsturen en is snel onder de indruk van een correctie.

Uiterlijk en gezondheid
Voor een Duitse Herder is Nina aan de kleine kant (schofthoofte ongeveer 50 cm). Het is dan ook goed mogelijk dat ze niet 100% raszuiver is. Haar oren zijn wat afgerond (komt waarschijnlijk door aantasting van vliegen toen ze nog op straat zwierf), maar daar heeft ze geen last van. Nina is gesteriliseerd, gechipt en geënt. Tijdens een röntgenologisch onderzoek is helaas gebleken dat Nina slijtage in haar rug en heupen heeft. Met goed management (beweging, voer en medicatie) is ze echter pijnvrij en kan ze prima een actief leven leiden. Ze vertoont nu ook geen pijnklachten en is super actief.

Vaardigheden
Nina is zindelijk, kan alleen thuisblijven (hier wel met andere honden) en ze sloopt niet. Nina kan netjes aan de lijn lopen, ze loopt mee aan de fiets, ze zwemt ontzettend graag en loslopen kan ze ook. Nina gaat ontzettend graag mee in de auto en je kunt haar overal mee naar toe nemen. Ze vertoont geen gedragsproblemen, maar ze wil tijdens een proefperiode haar nieuwe baasjes soms wat testen, door bijvoorbeeld wat aan de riem te trekken. Als ze duidelijke sturing krijgt, verdwijnt dit gedrag direct.

Match
Voor Nina zoeken we adoptanten die echt op zoek zijn naar een fijne gezinshond. Hoewel ze op het eerste gezicht misschien wat stoer uitziet, is ze erg aanhankelijk en heeft ze weinig werkdrift. Hoewel ze geen typische werkhond is, heeft Nina wel een flinke conditie en ze gaat erg graag mee wandelen/fietsen. We hebben gemerkt dat Nina het best tot haar recht komt in een huis waar nog (minimaal) een ander huisdier (hond of kat) aanwezig is. Ben jij ook voor onze knuffelbeer gevallen en wil je kennis komen maken? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl.

Voor meer beeldmateriaal van Nina kun je onze social media kanalen (Facebook en Instagram @dutchdogrehabcentre) bezoeken.

 

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Heeft vachtverzorging nodig
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden
  • Katten
  • Kinderen