Dutch Dog Rehabilitation Centre

Olly

Posted 2 maanden agoRoemeense kruising

Leeftijd: 2
Gender: Vrouw
Afmeting: Medium

Over Olly

Historie
Olly is een teefje dat op 28 april 2021 is geboren in Roemenië, enkele maanden later is ze als rescue hond naar Nederland gekomen. Ze lijkt ergens gerelateerd te zijn aan een berghond (die oplet of omgeving schaapskudde veilig is) en wil graag werken. Helaas kunnen wij haar wegens gezins- en woonomstandigheden niet helemaal het thuis en de begeleiding bieden die ze verdient en wij willen dolgraag dat zij een heel fijn thuis vindt.

Karakter
Olly is een ontzettend lieve hond, die graag wil samenwerken (ze rent liever samen met een touw dan beiden trekken), ook knuffelt ze graag en als je binnenkomt draait ze haar witte buik naar boven. Ze is super intelligent en wil graag leren. Als ze in rust is kan ze uren op één plek liggen. Ze speelt graag met andere honden groot en klein en kan ontzettend vrolijk met grote sprongen spelen, ook is ze heel zorgvuldig met begroeten en hecht ze er ook aan begroet te worden. Het is een hele gezellige hond, die je vaak met een blik van verstandhouding aankijkt en graag meedoet. Ze houdt ook van spelletjes van verstopte stokjes etc. en kan ook heel geïnteresseerd zijn als je haar iets nieuws laat zien. Ze communiceert goed en komt – al dan niet door een poot op je knie – vragen of ze uit mag.

Wel is het zo dat ze mensen enigszins moet kennen om ze te vertrouwen en tot haar recht te komen. Als ze je eenmaal vertrouwt kun je alles met haar doen, ook iets afpakken als nodig. Ze is afhoudend bij vreemden en blij als ze daarbij goed begeleid wordt, als ze duidelijk weet waar zij in een rustig hoekje mag liggen is ze dankbaar. Als ze helemaal niet begeleid wordt kan ze waaks zijn en haar eigen oplossing zoeken door te proberen de boel bij elkaar te houden en naar iemand sneppen als die bijvoorbeeld van tafel opstaat en groep lijkt te verlaten. Ook als ze binnen of buiten wordt overvallen door een vreemde of klein kind die haar wil aaien kan ze daarvan schikken en sneppen (al neemt dat af). Als ze iemand wat beter kent is ze ontzettend vrolijk en zoekt contact, ook sluit ze snel vriendschap met hondenbaasjes die ze tegenkomt bij het uitlaten. Het is een hele fijne hond, die van een ervaren hondeneigenaar op sommige fronten nog wat begeleiding moet krijgen wat er van haar wordt verwacht (nee je hoeft niet te waken, ga maar lekker daar liggen) waaraan ze dan graag gehoor geeft.

UIterlijk & Gezondheid
Olly lijkt met haar met zwarte vacht, witte buik en witte pootjes op een labradormix. Qua formaat klopt dat ook (ze is ongeveer 60 cm hoog). Het speciale aan haar is dat ze een kort staartje heeft. We weten niet of dat ze die van nature heeft, of dat hij is gecoupeerd. Ze zwiept er in ieder geval niets mee van tafel 

Vaardigheden
Olly wandelt graag, ze kan in parken/bossen loslopen, vond hondentraining leuk en kent basiscommando’s als zit, lig, volg, poot/box, kom hier, blijf (ze behaalde diploma basisvaardigheden 1). Ze zit probleemloos langdurig in de auto rustig naar buiten te kijken of te slapen. Ze kan traplopen en rustig 4-5 uur alleen thuis zijn. Ze is met de meeste honden (groot en klein) goed (op hondenboerderij geliefd omdat ze met alle honden speelt).

Match
Olly verdient een warm thuis. Waarschijnlijk komt ze het best tot haar recht bij ervaren hondeneigenaren die haar duidelijk maken wat er van haar verwacht wordt, zodat ze geen eigen beslissingen hoeft te nemen over waken etc., en vooralsnog wordt begeleid bij kennismaking met vreemden. Ze loopt graag buiten of rommelt in de tuin, liefst met andere hond en zou goed samen gaan met andere lieve hond. Als ze je kent heb je een ontzettend lieve, vrolijke slimme en welwillende buddy, ze wil graag deugen en zoekt wat ze moet doen. Zolang ze dat soms nog moet leren beter niet bij jonge kinderen. Waarschijnlijk is voor haar het beste niet in een drukke stad of in ieder geval met genoeg mogelijkheid voor lekker uit en enige ruimte en rust.

BELANGRIJK: wij bemiddelen Olly voor haar huidige eigenaar, ze verblijft dus niet bij ons. Als je interesse hebt in Olly, of meer informatie wil ontvangen, stuur ons dan een berichtje: info@dutchdogrc.nl. 

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto

Compatibel met:

  • Honden