Dutch Dog Rehabilitation Centre

Olly

Posted 2 maanden agoRoemeense kruising

Leeftijd: 2
Gender: Vrouw
Afmeting: Medium

Over Olly

Historie
Olly is een teefje dat op 28 april 2021 is geboren in Roemenië, enkele maanden later is ze als rescue hond naar Nederland gekomen. Ze lijkt ergens gerelateerd te zijn aan een berghond. Helaas paste de woonsituatie van haar vorige eigenaren niet bij de behoefte van Olly en daarom zoeken wij een nieuw thuis voor haar.  

Karakter
Olly is voor de mensen die ze kent een ontzettend lieve hond. Ze werkt graag samen met haar baas, ze knuffelt graag en ze praat! Binnen is ze over het algemeen erg rustig; ze ligt meestal rustig te slapen. Ze speelt erg graag met andere honden en ze is over het algemeen sociaal handig naar andere honden. Ze houdt van spelletjes en wordt graag uitgedaagd. Ze is baasgericht en loyaal, maar ze zal ook proberen om haar eigen zin te krijgen.

Wel is het zo dat ze mensen moet kennen om ze te vertrouwen. Haar basishouding naar onbekende mensen is dat ze ze wantrouwt en ze wil daarom ook niet zomaar  door hen aangeraakt worden. Gelukkig schakelt ze snel; ze heeft gemiddeld twee ontmoetingen met iemand nodig om deze persoon als ‘bekend’ te bestempelen. De introductie moet dan wel stapsgewijs gaan. Als ze niet begeleid wordt bij het introduceren van nieuwe mensen, stelt ze zich defensief op. Ze is van nature wat onzeker en bij geforceerd contact kan ze zich uiten door grommen en happen/nippen. Echter als ze je vertrouwt, kun je alles met haar doen. Als ze tijdens het wandelen wordt overvallen door een vreemde of klein kind die haar wil aaien, of die haar rakelings passeert kan ze daarvan schikken en uithalen. Dit speelt vooral als ze aangelijnd is en niet weg kan. Als ze losloopt, zal ze bij voorkeur direct contact met vreemden vermijden. Wij lopen dagelijks met onze roedel in losloopgebieden en dat gaat altijd goed.  

UIterlijk & Gezondheid
Olly lijkt met haar met zwarte vacht, witte buik en witte pootjes op een labradormix. Qua formaat klopt dat ook (ze is ongeveer 60 cm hoog). Het speciale aan haar is dat ze een kort staartje heeft.

Vaardigheden
Olly wandelt graag, ze kan loslopen, vond hondentraining leuk en kent basiscommando’s als zit, lig, volg, poot/box, kom hier, blijf (ze behaalde diploma basisvaardigheden 1). Ze zit probleemloos langdurig in de auto rustig naar buiten te kijken of te slapen. Ze kan traplopen, deuren openen en rustig 4-5 uur alleen thuis zijn.

Match
Olly komt het best tot haar recht bij ervaren hondeneigenaren die haar duidelijk maken wat er van haar verwacht wordt, waar ze eventueel op eigen terrein mag waken en waar ze niet doorlopend wordt geconfronteerd met vreemde mensen. Ze loopt graag buiten of rommelt in de tuin. Ze is gek op de honden in onze pack en een hondenmaatje zorgt er vooral binnen voor dat Olly zich sneller op haar gemak voelt bij vreemden. We plaatsen Olly niet bij kinderen onder de 16 jaar.  

Als je interesse hebt in Olly, of meer informatie wil ontvangen, stuur ons dan een berichtje: info@dutchdogrc.nl.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kent de basiscommando's
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto
  • Kan loslopen

Compatibel met:

  • Honden