Dutch Dog Rehabilitation Centre

Tommy

Posted 7 maanden ago

Over Tommy

Onze terreinmanager zoekt een nieuwe baan!

Historie
Tommy is ruim 2.5 jaar geleden door onze partnerstichting Help een Hond van Roemenië naar Nederland gehaald. Daar is hij initieel in een pleeggezin geplaatst, maar helaas konden zij hem niet de plek bieden die hij nodig heeft. Zo is hij bij ons terecht gekomen. In de afgelopen jaren zijn we erg op Tommy gesteld geraakt en hij past ook prima binnen onze pack. Helaas merken we dat ons terrein te klein voor hem is en daardoor verveelt hij zich bij tijd en wijlen. Wij willen graag het beste voor hem, dus daarom zijn we op zoek naar een plek voor Tommy waar hij meer vierkante meters tot zijn beschikking krijgt.

Karakter
Hij mag dan wel klein van stuk zijn, Tommy weet heel goed wat hij wel en wat hij niet wil. Doorgaans is het een vrolijk en grappig kereltje; hij ligt binnen graag in zijn mandje (of in dat van een ander) te slapen, of hij speelt in de tuin (ook het liefst samen met de andere honden). Tommy is als pup in het Roemeense asiel verzorgd, maar hij is daar niet voldoende met mensen gesocialiseerd. Daardoor blijft hij mensenschuw en kan je niet zomaar aanraken of bijvoorbeeld aanlijnen. Probeer je hem wel aan te lijnen, dan raakt hij volledig in paniek. Dat maakt hem absoluut anders dan de gemiddelde huishond. Hier heeft hij een innige vriendschap gesloten met een aantal mensen, maar dan nog komt hij op zijn eigen tempo en voorwaarden knuffels of iets lekkers halen. Vreemde mensen die in de tuin komen, wil hij wel eens uitdagen door ze stiekem te achtervolgen en ze vervolgens in hun enkels te nippen. Dit doet hij over het algemeen maar één keer en als hij door heeft dat je niet onder de indruk bent, dan sluit hij graag vriendschap (op zijn tempo). Binnen negeert hij bezoek over het algemeen (als ze hem ook met rust laten).

Uiterlijk en gezondheid
Je kunt het uiterlijk van Tommy het beste omschrijven als een labrador op teckelpootjes; zijn bovenlichaam is relatief lang en vrij grof, maar hij heeft korte pootjes, waardoor hij waarschijnlijk niet hoger is dan 35/40 cm. Hij heeft een lange, gekrulde staart met een wit puntje, bruine ogen en een crèmekleurige vacht met witte borst en buik. Tommy wordt regelmatig ontvlooid en ontwormd.

Vaardigheden
Tommy kan op bekend terrein los meewandelen of fietsen. Daarnaast neemt hij zijn taak als terreinmanager erg serieus: hij waarschuwt je als er mensen voorbij/aan de deur komen, hij helpt graag met de tuinwerkzaamheden en hij geeft met liefde je plantjes wat extra water.

Match
Zoals je kunt lezen, zoeken we voor Tommy een bijzonder thuis. Wellicht is het een longshot, maar we gunnen Tom slechts het allerbeste. Kort samengevat zoeken we voor hem mensen die niet verwachten dat hij zich als een standaard huishond gedraagt, die een afgezette tuin hebben waar hij naar hartelust in rond mag hobbelen, die verstand hebben van hondentaal en die bij voorkeur minimaal één ander hondenvriendje voor hem hebben. Wat krijg je hiervoor terug? Een kleine, grappige en eigenzinnige huisgenoot die op zijn manier heel veel liefde te geven heeft. Het is ook mogelijk om Tommy als permanente pleeghond op te nemen; wij betalen gedurende zijn hele leven de kosten van zijn levensonderhoud.

Ben jij of ken jij deze speld in de hooiberg? Of wil je meer informatie of beeldmateriaal van Tommy ontvangen? Stuur dan een berichtje naar info@dutchdogrc.nl.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Kan alleen thuis blijven

Compatibel met:

  • Honden