Dutch Dog Rehabilitation Centre

Youp

Posted 1 jaar ago

Over Youp

Historie
Youp is een kruising Anatolische herder en via een partnerstichting bij ons terechtgekomen. Hij is in Turkije op straat gevonden en hij heeft daarna een bijna een jaar in een luxe opvang geleefd. Sinds deze herfst woont hij in Nederland. Helaas kon zijn opvanggezin hem wegens privéomstandigheden niet houden en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Youp.

Karakter
Youp noemen we ook wel onze GVR: Grote Vriendelijke Reus. Met zijn schofthoogte van ongeveer 65 cm is hij flink aan de maat. Gelukkig maakt hij zich zelden druk en heb je thuis dus ook geen last van zijn formaat (tenzij je glazen op een lage salontafel hebt staan). Youp is een gemoedelijke hond en kan prima met de meeste andere honden (opdringerige, ongecastreerde reuen vindt hij minder leuk), vreemden en kinderen. Katten en vooral (groot) wild/paarden/schapen, etc. wil hij heel graag achterna. Youp heeft de karaktertrekjes van een berghond; hij is vrij stoicijns, hij bepaalt zelf wel wanneer en in welke mate hij commando’s opvolgt, maar hij heeft een klein hartje en hij is zeker door snacks en knuffels goed om te kopen. Voelt hij zich eenmaal thuis, dan waakt hij (op een vriendelijke manier) en hij komt graag knuffels (of iets lekkers) halen. Youp heeft geen gedragsproblemen en hij ziet het leven over het algemeen door een roze brilletje.

Uiterlijk en gezondheid
Over zijn uiterlijk en gezondheid kunnen we vrij kort zijn: Youp is gecastreerd, geënt en is in goede gezondheid. Zijn crèmekleurige vacht heeft (buiten een borstelbeurt) weinig onderhoud nodig.

Vaardigheden
Zoals we al aangaven, vindt Youp het buiten iets te interessant om los te kunnen lopen. Gelukkig loopt hij perfect aan een losse lijn. Basiscommando’s (zit, lig, poot) beheerst hij op het moment dat hij de beloning interessant genoeg vindt. Dit geldt ook voor de recall in de tuin. Soms moet je de boodschap een paar keer herhalen ;).

Match
De ideale match voor Youp is een plek waar hij kan doen wat hij het liefst doet: regelmatig wandelen, luieren, knuffelen en genieten van het goede leven.  Hele drukke gezinnen zijn geen perfecte plek voor Youp, want hij is wel erg gesteld op zijn (middag)dutjes.

Ben je benieuwd naar Youp, of wil je meer beeldmateriaal ontvangen? Stuur ons dan een berichtje via: info@dutchdogrc.nl of volg onze socials.

Karakteristieken:

  • Zindelijk
  • Waaks
  • Gesteriliseerd / gecastreerd
  • Kan alleen thuis blijven
  • Kan mee in de auto

Compatibel met:

  • Honden
  • Kinderen

Locatie