Dutch Dog Rehabilitation Centre

ONZE MissiE & Visie

Als je het ons vraagt, verdient elke hond een liefdevol thuis. Helaas is dit voor veel (buitenlandse) honden niet vanzelfsprekend; zij groeien op in een harde wereld en moeten vaak hun best doen om te overleven. 

Gelukkig ontfermen een hoop stichtingen zich over het lot van deze honden en brengen ze naar Nederland. Veel honden vinden vervolgens hun forever home. Voor een deel van deze honden is dit helaas niet het geval. Zij hebben moeite om zich aan het Nederlandse (gezins)leven aan te passen en komen daardoor tussen wal en schip terecht. Voor deze honden zijn wij er. 

Bij Dutch Dog Rehabilitation Centre bieden we (buitenlandse) adoptiehonden die door hun gedrag moeilijk herplaatsbaar zijn een veilige uitvalsbasis. Vanuit deze basis en met behulp van onze eigen stabiele pack rehabiliteren we deze honden, zodat ze na hun rehabilitatietraject wel geschikt zijn voor adoptie. 

We begrijpen dat het voor jou als (toekomstige) hondeneigenaar lastig kan zijn om voor een adoptiehond te kiezen. Je weet immers vaak niet precies wat zo’n hond heeft meegemaakt en hoe hij zich gaat gedragen als je hem in huis neemt. 

Bij de honden die wij herplaatsen weten we dit wel: we kennen hun geschiedenis én we plaatsen ze pas bij adoptanten op het moment dat ze er klaar voor zijn om onderdeel uit te maken van de Nederlandse maatschappij. Daarnaast begeleiden we je als nieuwe eigenaar uitgebreid tijdens en na het adoptieproces. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Wij gaan voor 100% kwalitatieve matches, voor zowel de hond als de nieuwe baasjes. Dus ben jij op zoek naar een maatje voor het leven en geloof je in tweede kansen? Neem dan een kijkje bij onze honden, of steun ons door te doneren. 

#adoptdontshop

Het DDRC Team

Onze Doelen

Rescue

We bieden honden die door omstandigheden geen passend huis hebben, een veilige haven.  

rehab

We rehabiliteren onze honden, zodat ze gelukkig, stabiel en gehoorzaam zijn voordat we ze aanbieden voor adoptie. 

rehome

Voor elke hond zoeken wij een perfect fit. Dit doen we zorgvuldig, zodat we zeker weten dat we 100% kwalitatieve matches hebben.

Maak Kennis met Sarah

Founder en drijvende kracht achter Dutch Dog Rehabilitation Centre

Sarah van der Hart

Sarah van der Hart

Founder en algemeen directeur

Hi, ik ben Sarah! 32 jaar oud en mijn hele leven lang opgegroeid met herplaatshonden. 

Mijn vier adoptiehonden (Zora uit Kroätie, Sumo uit Spanje en Aziza en Mojo van Mallorca) vormen de inspiratiebron voor Dutch Dog Rehab Centre. Al mijn honden kennen een verleden van mishandeling en verwaarlozing. Ze waren geen van allen goed gesocialiseerd of getraind. Toch heb ik nog nooit zulke fijne en makkelijke honden gehad. Ze bewijzen me nog elke dag hoe flexibel en veerkrachtig honden kunnen zijn.

Samen vormen mijn honden de stabiele basispack van DDRC. Hier vangen we elke nieuwe hond op en bieden hem of haar een veilige thuisbasis. Zonder kennels of hokken, maar met zachte manden, genoeg knuffels en een groot speelterrein. Ik heb gezien welke impact een leven in een kennel op honden heeft en daarom geloof ik heilig in onze kennelvrije packmethode. Onze rehabhonden hebbben niet door dat ze op een nieuwe baas wachten. Ze hebben plezier, spelen met hun vriendjes en krijgen alle aandacht die ze nodig hebben. 

 

Als je een hond adopteert, verander je zijn of haar leven. Hier krijg je onvoorwaardelijke liefde, loyaliteit en heel veel plezier voor terug. Dit gevoel gun ik iedere hond en hondenliefhebber.(Buitenlandse) adoptiehonden krijgen vaak onterecht het stempel ‘lastig’. Maar als je begrijpt wat deze honden nodig hebben, dan heb je er geweldige maatjes aan.’

 

Meer over Sarah

Als founder van de stichting ben ik verantwoordelijk voor het gehele rehabilitatie- en herplaatsproces. Daarnaast ben ik de sparrings- en gesprekspartner voor bedrijven en stichtingen die een samenwerking of partnership willen aangaan.

Naast mijn stichting ben ik docente op Hogeschool Avans en run ik mijn eigen onderneming waarbij ik als gedragsdeskundige hondeneigenaren help met het (her)opvoeden van hun hond (met gedragsproblemen).

Als ik niet met mijn honden bezig ben, dan ben ik bij mijn twee paarden te vinden, of ik onderneem leuke dingen met mijn vrienden. Ik verveel me nooit!  

Ik geloof niet in probleemhonden. Vertoont je hond probleemgedrag, zoek dan uit wat de oorzaak is en pas daar je management op aan.‘ 

Succesvolle matches

Gepassioneerde teamleden

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik helpen?

Je kunt ons op verschillende manieren helpen:

1. Je kunt doneren. Door jouw donatie kunnen wij honden blijven opvangen, rehabiliteren en herplaatsen. 

2. Je kunt vrijwilliger worden. 

3. Je kunt partner worden.

Kan ik vrijwilliger worden?

Wil je graag vrijwiliger worden? Neem dan een kijkje op de pagina ‘Werkwijze’. Hier vind je een overzicht van de vrijwilligersfuncties die wij hebben openstaan. Je mag uiteraard ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Hoe weet ik dat mijn donatie goed besteed wordt?

Wij vinden transparantie erg belangrijk. Daarom maken wij elk kwartaal onze cijfers openbaar. Je kunt dus precies zien waar wij het gedoneerde geld aan uitgeven.