Dutch Dog Rehabilitation Centre

ONZE MissiE & Visie

Als je het ons vraagt, verdient elke hond een liefdevol thuis. Helaas is dit voor veel (buitenlandse) honden niet vanzelfsprekend; zij groeien op in een harde wereld en moeten vaak hun best doen om te overleven. 

Gelukkig ontfermen een hoop stichtingen zich over het lot van deze honden en brengen ze naar Nederland. Veel honden vinden vervolgens hun forever home. Voor een deel van deze honden is dit helaas niet het geval. Zij hebben moeite om zich aan het Nederlandse (gezins)leven aan te passen en komen daardoor tussen wal en schip terecht. Voor deze honden zijn wij er. 

Bij Dutch Dog Rehabilitation Centre bieden we (buitenlandse) adoptiehonden die door hun gedrag moeilijk herplaatsbaar zijn een veilige, liefdevolle en kennelvrije uitvalsbasis. Vanuit deze basis en met behulp van onze eigen stabiele pack rehabiliteren we deze honden, zodat ze na hun rehabilitatietraject wel geschikt zijn voor adoptie. 

Daarnaast begeleiden we de nieuwe eigenaren uitgebreid tijdens en na het adoptieproces. Zo komen onze adoptanten niet voor ongewenste verrassingen te staan. 

Wij gaan voor 100% kwalitatieve matches, voor zowel de hond als de nieuwe baasjes. Dus ben jij op zoek naar een maatje voor het leven en geloof je in tweede kansen? Neem dan een kijkje bij onze honden, of steun ons door te doneren. 

#adoptdontshop

Het DDRC Team

Onze Doelen

Rescue

We bieden honden die door omstandigheden geen passend huis hebben, een veilige haven.  

rehab

We rehabiliteren onze honden, zodat ze gelukkig, stabiel en gehoorzaam zijn voordat we ze aanbieden voor adoptie. 

rehome

Voor elke hond zoeken wij een perfect fit. Dit doen we zorgvuldig, zodat we zeker weten dat we 100% kwalitatieve matches hebben.

Maak Kennis met Sarah

Founder en drijvende kracht achter Dutch Dog Rehabilitation Centre

Sarah van der Hart

Sarah van der Hart

Founder en Bestuurslid

Hi, ik ben Sarah! 33 jaar oud en mijn hele leven lang opgegroeid met herplaatshonden.

Mijn vier adoptiehonden (Zora uit Kroätie, Sumo uit Spanje en Aziza en Mojo van Mallorca) vormen de inspiratiebron voor Dutch Dog Rehab Centre. Al mijn honden kennen een verleden van mishandeling en/of verwaarlozing. Ze waren geen van allen goed gesocialiseerd of getraind. Toch heb ik nog nooit zulke fijne en makkelijke honden gehad. Ze bewijzen me nog elke dag hoe flexibel en veerkrachtig honden kunnen zijn.

Samen vormen mijn honden de stabiele basispack van DDRC. Hier vangen we elke nieuwe hond op en bieden hem of haar een veilige thuisbasis. Zonder kennels of hokken, maar met zachte manden, genoeg knuffels en een groot speelterrein. Ik heb gezien welke impact een leven in een kennel op honden heeft en daarom geloof ik heilig in onze kennelvrije packmethode. Onze rehabhonden hebbben niet door dat ze op een nieuwe baas wachten. Ze hebben plezier, spelen met hun vriendjes en krijgen alle aandacht die ze nodig hebben. 


‘Als je een hond adopteert, verander je zijn of haar leven. Hier krijg je onvoorwaardelijke liefde, loyaliteit en heel veel plezier voor terug. Dit gevoel gun ik iedere hond en hondenliefhebber. (Buitenlandse) adoptiehonden krijgen vaak onterecht het stempel ‘lastig’. Maar als je begrijpt wat deze honden nodig hebben, dan heb je er geweldige maatjes aan.’

Meer over Sarah

Als founder van de stichting ben ik verantwoordelijk voor het gehele rehabilitatie- en herplaatsproces. Daarnaast ben ik de sparrings- en gesprekspartner voor bedrijven en stichtingen die een samenwerking of partnership willen aangaan.

Naast mijn stichting ben ik docente op Hogeschool Avans en run ik mijn eigen onderneming waarbij ik als gedragsdeskundige hondeneigenaren help met het (her)opvoeden van hun hond (met gedragsproblemen).

Als ik niet met mijn honden bezig ben, dan ben ik bij mijn twee paarden te vinden, of ik onderneem leuke dingen met mijn vrienden. Ik verveel me nooit!

Ik geloof niet in probleemhonden. Vertoont je hond probleemgedrag, zoek dan uit wat de oorzaak is en pas daar je management op aan.

Maak Kennis met ons team

Gepassioneerde vrijwilligers met een hart voor dieren

Irene Smans

Irene Smans

Bestuurslid

Op elk verlanglijstje met mijn verjaardag en Sinterklaas stond er van 1 tot 20 een hond. Maar mijn zus was allergisch, dus daarom hadden wij geen hond. Als 4 jarige liep ik al met de hond van vrienden en uiteindelijk had ik meerdere oppas adressen in de buurt. Ik wist dat als ik later ‘groot’ was dat het eerste wat ik zou nemen een hond zou zijn.

Tijdens mijn reis in midden Amerika was ik verliefd geworden op een hond aan de ketting bij een hostel. Daar heb ik 1,5 week voor gezorgd maar met pijn in mijn hart moest ik hem achterlaten. Bij thuiskomst heb ik geprobeerd om hem alsnog vanuit Nederland te adopteren maar ze wilden hem niet afstaan. Via via hoorde ik dat deze hond een half jaar later is gestorven. 3 jaar later was ik terug op deze plek en hadden ze een nieuwe hond ‘Wayo’. Ziek, uitgemergeld, onder de vlooien en blijkbaar dagelijks door kinderen mishandeld. Op dat moment besloot ik dat ik niet nog een keer een hond zou kunnen achterlaten. De dag erna heb ik hem van de ketting gestolen en kwam ik erachter dat wat de geschiedenis van een hond ook is; ze zijn van nature lief en dankbaar en ze hebben niet veel meer nodig dan liefde, beweging en verzorging.

Ik kan nu als volwassene eindelijk mijn eigen keuzes maken en ik weet dat ik het verschil maak tussen een zieke/zielige hond of een gelukkige. Ik heb binnen 4,5 jaar 4 honden ‘gered’ maar ook vooral de extreme gevallen uitgezocht. Ondanks dat ik veel van honden ‘weet’ had ik 1 hond met gedragsproblemen waarvan ik niet wist hoe ik haar aan moest pakken. Ik kende Sarah uit het bos en via een gelukkig toeval kwamen we met elkaar in contact. Sarah heeft Soof een maand in huis genomen. Ze heeft haar getraind en haar hart gestolen. 

Sarah is nuchter, open minded, duidelijk, open en dit is niet alleen waar een hond behoefte aan heeft maar ook een mens. Vandaar dat ik Soof volgde en verliefd ben geworden op Sarah en haar liefde voor dieren.

Ik merk dat ik alleen het verschil niet kan maken en niet elk jaar een nieuwe hond kan adopteren. Vandaar dat ik het breder wil trekken. Als bestuurder van DDRC kan ik niet 1 hond per jaar redden, maar hopelijk veel meer.

Sarena van der Corput

Sarena van der Corput

Hondengedragsdeskundige

Hi! Mijn naam is Sarena van de Corput, 23 jaar en ik woon in Oosterhout. Mijn passie is werken met honden.

Als hondengedragsdeskundige vind ik mijn uitdaging in het trainen van honden met complexe gedragsproblemen.

Gedragstherapie is vaak een grote puzzel; ieder stukje brengt ons een stapje dichter bij het gewenste gedrag van de hond.
Ik vind het fijn om mezelf te blijven ontwikkelen. Elke dag leer ik nog steeds veel en dat mag wat mij betreft ook zo blijven.

Naast mijn werk als hondengedragsdeskundige geef ik ook les op een hondenschool (Dogtraining Patricia in Etten-Leur). Naast de basis lessen voor pups en volwassen honden neem ik ook de detectie lessen en workshops voor mijn rekening.

Daarnaast ben ik ook druk met het volgen van een aantal opleidingen die mooi aansluiten op mijn vakgebied. In september ga ik starten met de opleiding paraveterinair. Altijd al een droom geweest en doordat ik al regelmatig met dierenartsen samen werk een mooie aanvulling.

Zelf heb ik een zwarte Duitse herder, Dex. Met hem heb ik alle cursussen GG gelopen en op dit moment zijn we bezig met detectiewerk. Dex is een werklijn en niet altijd de makkelijkste hond, een uitdaging om mee te werken.

Mijn andere droom is meer betekenen voor dieren in nood. Toen ik dan ook een oproep zag van Dutch Dog Rehab Centre heb ik geen moment getwijfeld. Ik ga als vrijwilliger aan de slag met de honden en hoop ze zo een fijn thuis te kunnen geven.

Fleur de Rooi

Fleur de Rooi

Hondenuitlaatservice

Hey, ik ben Fleur en ik woon in Breda. Ik heb de opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging gedaan en ben als stagiair bij dierenopvangcentrum Breda begonnen, als vrijwilliger gebleven en kort daarna werd ik gevraagd om als oproepkracht te komen werken. Ik heb hier twee jaar gewerkt en heel erg veel ervaring opgedaan met de zogenoemde risicohonden, maar ook met honden die al veel hebben meegemaakt. Doordat ik veel ervaring heb opgedaan met deze honden heb ik ook een grote liefde voor ze ontwikkeld.

Hierom ben ik mijn eigen hondenuitlaatservice, Hondenuitlaatservice Plus, begonnen. Deze uitlaatservice is er voor alle honden, maar vooral dus voor de honden die ik hierboven noemde. Ik laat honden individueel of uit een huishouden uit. Ik loop dus niet met groepen, zodat honden die bang zijn voor andere honden, andere honden niet leuk vinden, meer pit hebben dan andere honden of om wat voor reden dan ook met mij mee kunnen.

Via via ben ik bij Irene (het nieuwe bestuurslid van DDRC) terecht gekomen en ik laat nu haar lieve pack van rescuehonden uit.

Ik kan met trots tegen iedereen zeggen dat ik met DDRC mag samenwerken. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur en wil natuurlijk Irene bedanken voor het in contact brengen met deze mooie stichting❤️

Femke Kamphuis

Femke Kamphuis

Hondenuitlaatservice en paraveterinair assistent

Mijn naam is Femke (28) en van kinds af aan ben ik gek op dieren en groeide ik op in de Achterhoek op het platteland. Voor mijn 7e verjaardag kreeg ik mijn eerste konijn, sindsdien heb ik altijd konijnen gehouden. Momenteel huppelen Temi, Tinto en Taffy bij mij in huis rond. Naast konijnen heb ik ook een grote voorliefde voor honden.

Ik ben werkzaam als Paraveterinair Dierenartsassistente in Breda en zal ik dit jaar mijn eigen hondenuitlaatservice starten.

In december 2021 ben ik gestart als vrijwilliger bij DDRC waar ik verantwoordelijk ben voor
het uitlaten en verzorgen van de honden die daar (tijdelijk) verblijven.

Door Sarah’s geweldige aanpak leer ik veel omtrent hondengedrag en lichaamstaal en verwonder ik mij telkens weer over hoe de meest lastige “probleemhonden” door de juiste aanpak opnieuw een kans krijgen en een fijn thuis vinden.

Mandy en Rutger Rijken-Vrolijk

Mandy en Rutger Rijken-Vrolijk

Hondenknuffelaars

Ik ben Mandy, 32 jaar en woonachtig in Breda met mijn man en onze poes Noortje. In het dagelijks leven werk ik bij een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie en mijn grootste hobby’s zijn muziek maken en dieren knuffelen. Als je denkt dat ik enkel en alleen een kattenvrouwtje ben, dan vergis je je… Ik ben namelijk ook gek op blaffende viervoeters. Zo’n gezelligerd in huis zit er nu helaas niet in, omdat we in een appartement wonen midden in de stad. Heel leuk voor ons, maar toch minder voor een hond.

Om toch iets te doen met mijn liefde voor honden, ging ik op zoek naar leuk vrijwilligerswerk. Op een dag vond ik, via Instagram, Dutch Dog Rehab Centre! Zomaar bij ons in het prachtige groene buitengebied van Breda, met een leuke, spontane en deskundige eigenaresse én een hele roedel met schatten van honden. 

Samen met met mijn man Rutger én onze vers-geadopteerde hond Luna wandelen we elke week samen met onze hondenvrienden. Een van onze favoriete hoogtepunten van onze week!

Succesvolle matches

Gepassioneerde teamleden

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik helpen?

Je kunt ons op verschillende manieren helpen:

1. Je kunt doneren. Door jouw donatie kunnen wij honden blijven opvangen, rehabiliteren en herplaatsen. 

2. Je kunt vrijwilliger worden. 

3. Je kunt partner worden.

Kan ik vrijwilliger worden?

Wil je graag vrijwiliger worden? Neem dan een kijkje op de pagina ‘Werkwijze’. Hier vind je een overzicht van de vrijwilligersfuncties die wij hebben openstaan. Je mag uiteraard ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Hoe weet ik dat mijn donatie goed besteed wordt?

Wij vinden transparantie erg belangrijk. Daarom maken wij elk kwartaal onze cijfers openbaar. Je kunt dus precies zien waar wij het gedoneerde geld aan uitgeven. 

Wat is jullie beloningsbeleid?

De bestuursleden en vrijwilligers van Dutch Dog Rehabilitation Centre werken onbezoldigd. Alleen kosten gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie worden vergoed.